Prima Casa

Prima Casa

Cea mai inteligentă mutare: investiţi în propria dumneavoastră casă!

Creditul Prima Casă este un credit avantajos ce poate fi accesat pentru achiziţia unei locuinţe, în cazul în care nu mai sunteţi proprietar al unei case mai mari de 50 mp, cu avans minim (5%) şi dobândă atractivă!

 • Destinatie: achizitionarea unei locuinte, care poate fi in constructie, finalizata sau care urmeaza a fi construita
 • Perioada de acordare: maxim 30 ani
 • Moneda: RON
 • Valoare maxima: 95% din valoarea locuintei (valoarea minima dintre pretul de achizitie si valoarea evaluata a imobilului), dar nu mai mult de 57.000 euro sau 66.500 euro (in functie de tipul imobilului) in echivalent lei
 • Contributie proprie de numai 5% din valoarea investitiei
 • Costuri foarte avantajoase
 • Aprobare rapida
 • Alerte SMS gratuite de amintire a datei si sumei de plata
 • Ipotecă reala imobiliara de rang I asupra locuinţei, în favoarea statului român și a Bank Leumi România;
 • Contract de garantare cu FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii);
 • Depozit colateral pentru primele 3 rate de dobândă.
 • Vârsta minimă - 18 ani, vârsta maximă la sfârşitul perioadei de creditare - 70 de ani;
 • Obtineți venituri din: salarii, activitati independente, drepturi de autor, dividende, venituri obtinute de catre marinari, rente viagere, contracte de management, mandat, consultanta, administrator, asistenta, conventii civile de prestari servicii etc.
 • Dacă solicitați pentru prima dată un credit Prima Casă: Nu dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția o locuință, dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția o locuință de cel mult 50 mp sau dețineți o cotă parte dintr-o locuință și doriți întregirea dreptului de proprietate.
 • Dacă dețineți deja un credit Prima Casă şi solicitați contractarea unui nou credit Prima Casă:
  1. noua locuință trebuie să aibă suprafața utilă mai mare decât cea inițială obtinuță in cadrul Programului sau valoarea evaluată a noii locuințe să fie mai mare decât valoarea evaluată la momentul acordarii creditului pentru locuința achiziționată sau construită inițal în cadrul Programului;
  2. locuința achizitionată sau construită inițial în cadrul Programului trebuie să fie înstrainată prin vanzare-cumparare anterior dobândirii noii locuinte şi creditul aferent trebuie închis sau refinanțat prin creditul nou;
  3. Nu dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția o locuință, dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția o locuință de cel mult 50 mp (alta decât cea achiziționată inițal în cadrul Programului).

Daca doriti sa fiti permanent informat in legatura cu operatiunile din conturile dumneavoastra, tot ce va trebuie este un telefon mobil conectat la orice retea de telefonie din Romania.

Acum va puteti achizitiona locuinta ideala beneficiind de un credit cu costuri avantajoase si transpartente, optiuni flexibile de rambursare si consiliere pas cu pas.

La solicitarea oricarui credit imobiliar, puteti solicita si o suma suplimentara de bani pentru diverse cheltuieli: mobila, diverse amenajari interioare sau orice altceva va doriti pentru ca noua casa sa devina acasa.

Perioada de acordare: maxim 5 ani
Moneda: RON
Suma maxima: 50.000 RON
Venituri eligibile: salarii, activitati independente, drepturi de autor, dividende, chirii, venituri obtinute de catre marinari, rente viagere, contracte de management, mandat, consultanta, administrator, asistenta, conventii civile de prestari servicii etc.

Costuri
Dobanda: IRCC + 8,00%

Exemplu de calcul
Valoare împrumut: 50.000 RON
Termen: 5 ani
Dobanda (variabila)/an*: 10,36%
DAE**: 11,04%
Rata lunară: 1,071.23 RON
Costul total al creditului: 14,513.84 RON
Suma totală plătibilă: 64,513.84 RON
* a fost considerat indicele de referinta pentru creditele in lei acordate consumatorilor (abreviat „IRCC”) publicat de B.N.R. in data de 31.12.2019, egal cu 2,36%
** DAE este calculat în condițiile prezentate mai sus, include dobânda, comisionul lunar de administrare cont curent, comisioanele AEGRM percepute pe întreaga perioadă de creditare (valoare la data curentă)


Costuri

RON

Dobanzi IRCC + 1,95%
Comision administrare cont curent/luna 4 RON
Comision datorat FNGCIMM 0,45% / an, aplicat la soldul garantiei
Alte costuri, aferente serviciilor accesorii creditului (percepute de terti, conform tarifelor acestora) Taxe notariale
Evaluare garantie
Asigurare garantie
Comision de inscriere/modificare/prelungire garantii in AEGRM

Exemplu de calcul

RON

Valoare imprumut 250.000
Termen (ani) 30
Dobanda (variabila)/an* 4,31%
DAE** 4,70%
Comision FNCGIMM aferent an 1 creditare 328,13 RON
Rata lunară 1,238.65 RON
Cost total credit 208,704.21 RON
Suma totala platibila 458,704.21 RON

* a fost considerat indicele de referinta pentru creditele in lei acordate consumatorilor (abreviat „IRCC”) publicat de B.N.R. in data de31.12.2019, egal cu 2,36%
** DAE este calculat in conditiile prezentate mai sus, include dobanda, comisionul de gestiune datorat Fondului, comisionul lunar de administrare cont curent, comisionul de evaluare (estimat 560 RON), comisioanele AEGRM percepute pe intreaga perioada de creditare (valoare la data curenta 308 RON) si nu include costurile pentru asigurarea imobilului adus in garantie si nici costurile percepute de terti, care nu sunt cunoscute de Bank Leumi (taxele notariale de autentificare si taxele de intabulare a contractului de vanzare-cumparare).

Documente necesare:


 • Documente venit
 • Act de identitate
 • Cerere credit si acord consultare date
 • Declaratie pe propria raspundere privind proprietatile detinute si creditele ipotecare
 • Documente referitoare la imobilul adus in garantie
 • Documente doveditoare angajamente de plata (daca e cazul)

Intrebari frecvente

Bineinteles, Bank Leumi va ofera posibilitatea de a plati creditul anticipat, oricand doriti, integral sau partial. Comisionul de rambursare anticipata este zero.
Da, deoarece legea prevede un avans de minim de 5%, fara a stipula nicio valoare maxima.
Da, legislatia in vigoare prevede ca puteti obtine finantare prin programul Prima Casa si daca aveti in proprietate o locuinta a carei suprafata nu depaseste 50 mp.
Da, conform legislatiei in vigoare existenta certificatului de eficienta energetica care sa ateste faptul ca imobilul se afla in una din clasele A, B sau C este un element obligatoriu pentru finantarea prin programul Prima Casa.
Depozitul colateral va fi lichidat iar dumneavoastra veti putea dispune de intreaga suma.