Sa invatam despre... carduri

carduri

Cardurile pot fi:

Carduri de debit – carduri pentru utilizarea carora se foloseste disponibilul existent in contul curent atasat. In situatia virarii salariului in contul bancar atasat acestui card, bancile va pot oferi o limita de credit, numita overdraft, care poate fi de pana la 6 salarii.

Carduri de credit – carduri care au atasata o limita de credit pusa la dispozitie de catre banca. Pentru a beneficia de acest card, nu este nevoie sa va incasati salariul in contul bancii. In general, aceste carduri ofera fie o perioada de gratie, in care banca nu percepe dobanda, fie optiunea de plata in rate.


Pentru a vă bucura din plin de cardul dumneavoastră, nu uitați principalele reguli de securitate:

  1. Codul PIN nu trebuie transmis niciunei alte persoane, în niciun fel de împrejurare, nici măcar personalului bancar, nu se va marca pe card cu markerul și nu se va păstra împreună cu cardul.
  2. Utilizarea cardului la comercianți trebuie făcută astfel încât pe toată durata tranzacției cardul să se găsescă permanent în raza dumnevoastră vizuală. Nu uitați să verificați ca suma de pe ecranul POS-ului este egală cu valoarea mărfurilor achiziționate.
  3. Păstrați chitanțele eliberate de ATM/POS pentru verificarea ulterioară a tranzacțiilor în extrasul de cont.
  4. Utilizați serviciul Card Alert oferit de Bank Leumi, prin care veți fi notificat prin SMS la orice tranzacție realizată cu cardul dumneavoastră și al utilizatorilor desemnați, imediat după efectuarea tranzacției.
Anunțați de urgență dacă ați constatat furtul, pierderea cardului sau dacă nu recunoașteți tranzacțiile despre care ați fost informat prin SMS, în vederea blocării imediate a acestuia, la următoarele numere de telefon de urgență disponibile NON-STOP: 021/222.333.6, 0726.222.333, 0742.222.000, care se regăsesc și pe spatele cardului.