Despre Bank Leumi Romania

Grupul Leumi, lider financiar in Israel (cu o cota de piata de aproximativ 30%), opereaza prin intermediul a 250 de sucursale in Israel si sucursale situate in mai multe tari din intreaga lume. Bank Leumi a fost deschisa in Romania in anul 2006.

Rezultatele obtinute intr-un timp scurt de la intrarea pe piata din Romania ne incurajeaza sa continuam eforturile realizate pe plan international de Grupul Leumi, in sensul de a contura o banca moderna, cu servicii premium. Imaginea noastra in lume reflecta strategia solida, de durata, care a stat la baza eforturilor noastre de-a lungul timpului, iar acest lucru ne provoaca in permanenta sa ne dezvoltam si sa ne respectam angajamentele fata de clienti.

Valorile in care credem - integritate, respect, excelenta - sunt cele care ne recomanda ca fiind o banca aproape de clientii sai. Acestea stau la baza unui mediu de lucru care raspunde asteptarilor partenerilor nostri.

Experienta globala si cunoasterea pietelor locale, serviciile bancare si financiare premium intr-un singur grup si peste 100 de ani de experienta bancara mondiala dovedita, fac din Bank Leumi banca aleasa de clienti peste tot in lume.


Bank Leumi Romania are o retea de 15 de unitati, raspandite in 12 orase, care asigura activitati in sfera comercial si retail.


Linia de business Comercial ofera companiilor produse personalizate, accesibilitate si rapiditate in acordarea facilitatilor de credit, acestea reprezentand un segment strategic pentru dezvoltarea Bank Leumi Romania. In vederea sprijinirii IMM-urilor, Bank Leumi Romania a semnat protocoale de colaborare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM). In ceea ce priveste segmentul de Corporate, Bank Leumi Romania pune la dispozitia clientilor sai solutii personalizate. Oferta pe care o adresam clientilor include o larga varietate de produse de creditare: credite pe termen mediu si lung pentru finantarea diferitelor proiecte, factoring, servicii de trade finance (acreditive, scrisori de garantie), produse atractive de economisire, solutii pentru structurarea tranzactiilor internationale complexe.


Activitatea de Retail este raspunsul Bank Leumi Romania la cerintele tot mai diversificate ale clientului bancar modern, cu un stil de viata dinamic. Ne-am concentrat atentia asupra dezvoltarii portofoliului de produse si servicii aferent persoanelor fizice, care a fost permanent modificat si adaptat in conformitate cu evolutia pietei si nevoile clientilor sai.

Produsele cu care ne adresam clientilor nostri acopera toata gama de servicii bancare: depozite si conturi curente, imprumuturi ipotecare, carduri de credit sau de debit cu overdraft, internet banking etc. Toate acestea au fost create dupa o reteta unica, aplicata fiecarui produs in parte: flexibilitate, inovatie si usurinta in accesare.


Liniile de business Israeli & Project Finance

Datorita numarului mare de societati cu capital israelian care activeaza in Romania, Bank Leumi Romania a infiintat Directia Israeli, dedicata exclusiv clientilor israelieni si menita sa asigure o colaborare cu acestia intr-o atmosfera cat mai familiara.

Directia Israeli pune la dispozitia clientilor sai profesionalismul si experienta intregii echipe care o formeaza, oferind solutii flexibile, personalizate la problemele acestora precum si o gama larga de produse de creditare si economisire. In plus, prin incorporarea Departamentului de Trade Finance, oferim clientilor nostri solutii complexe si produse competitive pentru minimizarea riscului asociat comertului international (acreditive, scrisori de garantie).

Directia de Project Finance poate oferi clientilor sai solutii pentru investitiile in constructii si dezvoltarea de servicii dedicate antreprenorilor imobiliari nationali, companiilor internationale si subsidiarelor care deruleaza afaceri in Romania. Principalele produse pe care le propunem clientilor sunt imprumuturile pe termen mediu pentru realizarea de constructii, finantarea preluarii de obiective de investitii deja functionale, dar si alte produse pentru investitii complexe, ca fuziuni si achizitii, proiecte industriale greenfield, infrastructura etc.